از نظر علمی چه میزان مصرف زعفران مجاز است؟
مصرف دوز مناسب از زعفران فواید بسیاری دارد. اما درکنار توجه خواص زعفران باید مراقب مصرف به اندازه ی آن باشیم. چراکه مصرف بیش از حد زعفران برای بدن مضر بوده و میتواند عوارض مختلفی برای سلامتی انسان داشته باشد. در این مقاله به مقدار مجاز مصرف زعفران و عوارض مصرف بیش از حد زعفران می پردازیم.
خرید زعفران از ایجان با انجام تمام آزمایشات لازم انجام می شود و شرکت ایجان دارای گواهینامه های متعدد در این زمینه است و زعفران صادراتی ارگانیک عرضه شده توسط شرکت ایجان تازه و محصول جدید هر سال است و دارای تاریخ تولید و انقضا می باشد.
همچنین ایجان با حذف واسطه ها زعفران دست اول را با کیفیت قیمت مناسب تری ارائه می دهد.
خرید زعفران از کشاورز به صورت عمده با کیفیت بالا و به قیمت مناسب توسط ایجان زعفران انجام می شود. برای فروش زعفران خود اگر کشاورز هستید اینجا را کلیک کنید.
برای مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت روز زعفران با تیم زعفران ایجان در تماس باشید.
۰۹۱۲۲۳۸۶۱۷۱
فهرست مطالب
حداکثر میزان مصرف زعفران چقدر است؟
هر ماده غذایی از نظر علمی و طبی یک میزان مصرف مجاز و غیر مجازی دارد که زعفران نیز از این قاعده خارج نیست. در این مطلب از سوپر زعفران به این مورد می پردازیم.
مصرف زعفران تا چه حد می تواند مفید باشد ؟
زعفران یک گیاه ارزشمند و در زمره ی گرانترین ادویه های جهان است.
ایران سالهاست که در زمینه تولید و تجارت زعفران در دنیا حرف اول را می زند.
زعفران به دلیل رنگ و عطر مناسب و خواص دارویی فراوانی که دارد همواره در صنعت غذا و دارو مورد توجه
متخصصان قرار گرفته است.
اما آیا به دلیل دارا بودن خواص ویژه و فراوان می توان بدون الگوی خاص و به مقدار زیاد آن را مورد استفاده قرار داد؟
یا حد معینی برای مصرف آن در برنامه غذایی افراد باید در نظر گرفته شود.
لینک های خرید فوری :
خواص پزشکی زعفران چیست ؟
آیا میدانید هر ایرانی در سال چه مقدار زعفران مصرف می کند؟
میزان تولید زعفران در داخل ایران بیش از چهارصد تن است که طبق آماری که وجود دارد 85 درصد این زعفران صادر شده
و 15 درصد آن صرف مصرف داخل می شود.
که البته با توجه به روند صعودی قیمت دلار و به صرفه بودن صادرات این امراجتناب ناپذیراست.
مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی برای افزایش مصرف سرانه زعفران همواره برنامه هایی در دست پیگیری دارد،
به طوری که در برنامه ریزی ها تصمیم بر این است که میزان مصرف سرانه زعفران را به ازای هر فرد به 3 گرم برسانند.
در حال حاضر مصرف سرانه ی زعفران در کشور چندان مطلوب نیست.
علی رغم خواص بسیار این ادویه گران قیمت ولی به نظر می رسد هنوز افرادی هستند که نسبت به مصرف زعفران
چندان توجهی ندارند.
همانطور که گفته شد زعفران از ارزش دارویی بالایی برخوردار است و در صنعت دارو سازی کاربرد های زیادی دارد.
در طب یونان باستان زعفران به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و شادی آور معرفی شده است.
در مطالعاتی که به تازگی صورت گرفته است ، زعفران حاوی آپوپتوز است که تاثیر کنترل کنند گی بر رشد
تومور های سرطانی دارد.
زعفران حاوی اثرات آنتی اکسیدانی است و این خاصیت را به دلیل داشتن سه ماده ی کروسین ، کروستین و سافرانال دارد .
وجود این سه ماده در کنار هم اثر بخشی زعفران را دوبرابر می کند.
علاوه بر این زعفران خاصیت ضد التهابی داشته و پیشگیری کننده از بیماری افسردگی است.
همچنین زعفران در خاور میانه به عنوان داروی تقویت کننده حافظه مورد استفاده قرارگرفته است و طبق مطالعات صورت
گرفته می تواند از بروز آلزایمر و زوال عقل پیشگیری کند.
تعدادی از مطالعات صورت گرفته نیز ، مصرف کلاله و گلبرگ زعفران را در بهبود خلق و خوی مفید می دانند.
این گیاه همچنین مزیت های بسیاری برای دستگاه گوارش و کاهش گرفتگی عضلات دارد.
مقدار مجاز مصرف زعفران در آشپزی
در بیشتر دستور العمل های طبخ غذا مصرف اندکی زعفران توصیه شده است و این امر به دلیل رنگ بخشیدن و افزایش
کیفیت طعم غذاست.
با توجه به اینکه زعفران دارای طعمی تلخ است ، مصرف بیشتر ان سبب اثر منفی بر طعم غذا می شود و این تلخی در غذا
حس می شود.
پس بهتر است بین 20 تا 50 رشته زعفران در غذا استفاده شود و برای پیشگیری از کاهش کیفیت طعم غذا بیشتر از این مقدار،
از زعفران استفاده نکنیم.
آیا مصرف بیش از حد زعفران مضر است؟
زعفران محصولی ارزشمند از لحاظ اقتصادی و دارویی می باشد و همواره به مصرف آن توصیه شده است.
با توجه به اینکه سرانه مصرف زعفران در داخل پایین است برنامه های زیادی برای فرهنگ سازی مصرف این محصول
وجود دارد، اما باید بدانیم که همواره طبق آموزه های اسلام افراط و تفریط در هر کاری خطاست.
مصرف زیاد و بیش از حد مجاز زعفران می تواند آسیب هایی به بدن بزند.
به همین منظور کارشناسان امر مصرف روزانه تنها در حدود یک دهم گرم زعفران را در رژیم غذایی افراد مجاز می دانند.
در مصارف دارویی این میزان به حد اکثر یک گرم می رسد که البته این میزان مصرف نیز باید زیر نظر متخصص تغذیه
صورت گیرد.
یک نظریه وجود دارد که مصرف بالای زعفران سبب سقط جنین می شود.
اما دیده شده است که برخی از زنان باردار که ناخواسته باردار شده بودند با این ذهنیت اقدام به مصرف زعفران در دوز بسیار
بالا کرده بودند که این امر نه تنها جنین را از بین نبرده، بلکه کودک آنها بعد از تولد دچار اختلالات رفتاری و بیش فعالی شده
است.
در دنیا نیز آمار هایی وجود دارد که مصرف پنج تا نه گرم زعفران، مرگ را به دنبال داشته است.
آیا زعفران جایگرین دارد؟
در فرهنگ ما ایرانیان زعفران جایگاه خاصی دارد و به عنوان طمع دهنده و رنگ دهنده همواره مورد توجه بوده است.
همه ما طعم خوش زعفران و رنگ دلنشین آنرا در شله زرد های نذری چشیده ایم.
دقیقا بخاطر همین طعم و رنگ و گرانی زعفران است که تقلب هایی صورت می گیرد و گاه گلرنگ به جای زعفران فروخته
می شود. البته در دنیا گلرنگ را به عنوان زعفران آمریکایی می شناسند که مصرف زیاد آن برای کبد مضر است.
زرد چوبه نیز یکی از جایگزین های زعفران است که البته طعم و رنگ مطلوب آن را ندارد و افراط در مصرف آن نیز به
مخاط روده و معده آسیب می زند.
مصرف زعفران در دوران بارداری:
علی رغم خواصی که زعفران در دوران بارداری می تواند برای مادر داشته باشد همواره مصرف زیاد آن نیز مخاطراتی را
برای مادر و جنین به دنبال دارد.
مصرف به اندازه زعفران سبب کنترل نوسانات خلقی ، کاهش فشار خون ، کمک به هضم غذا ، کاهش ویار صبحگاهی ،
مبارزه با کم خونی و … در این دوران می شود البته اگر به اندازه کم و در حد چند نخ در روز باشد.
مصرف زیاد آن خطراتی همچون سقط جنین ، تولد نوزاد بیش فعال ، خونریزی ، مسمومیت های بارداری و … را به دنبال
خواهد داشت.
در این دوران مصرف دمنوش زعفران اصلا توصیه نمی شود و خصوصا در سه ماهه ی سوم احتمال سقط جنین با مصرف
زیاد زعفران افزایش خواهد یافت.